De Kantlijn:

Omhoog

Bestellen liefst met emailadres

 Schoolplaten@de-kantlijn.com 

Gebruik van afbeeldingen en tekst voor werkstukken of kleinschalige publicaties is vrij mits vermeld:
Bron Antiquariaat De kantlijn Bredevoort
Gebruik van afbeeldingen of tekst in homepages of advertenties op internet is alleen toegestaan bij vermelding van 
Bron Antiquariaat De kantlijn Bredevoort

Daarnaast wordt  plaatsing van een link naar onze homepage op prijs gesteld

 VOOR WIE IS DIT BELANGRIJK ??

Voor een ieder die regelmatig zoekt naar boeken op internet en vooral voor de professionele verkoper die het standpunt huldigt:
Als het gemakkelijker kan Waarom dan nog moeilijk doen


Binnenkort nieuw op internet. Een revolutionaire boekensite. Zowel vernieuwend voor de bezoeker als voor de aanbieder van boeken
LEES VERDER VOOR UITLEG !!!!

Site is bedoeld om het voor "ambulante" handelaren eenvoudig te maken boeken te verkopen via internet.
Voorlopig met de beperking van boeken uitgegeven in Nederland. 

Om op een effectieve manier boeken aan te bieden is het absoluut NOODZAKELIJK om gebruik te maken van een database.
Hierdoor is het mogelijk om het gehele opgebouwde bestand aan titels / boeken te "uploaden" naar boekensites zoals Antiqbook.nl, abe.com of boekwinkeltjes.nl .

De opbouw van een database is tijdrovend en vergt veel discipline. Veel handelaren begonnen met goede moed maar met een productiviteit van enkele titels per uur schoot het niet op. Vaak werd het een voornemen voor later.
Nu is er een productiviteit van 30 tot 45 per uur haalbaar met NEDBOEK.NL

Ook voor ons was het frustrerend om te realiseren dat al het werk dat er met het invoeren gemoeid is vaak al meerdere keren door andere gedaan is.

Uiteindelijk resulteerde dit in het programma NEDBOEK.NL.

HOE WERKT HET ??

Door slimme programmatuur is het gelukt om gebruik te maken van de gegevens die al op internet aanwezig zijn.

Een boek invoeren bestaat nu uit slechts 3 handelingen.

  1. In het een van de 2 invoervensters wordt het ISBNnr ingevoerd of een deel van de titel ( uitgaven van voor circa 1977 hebben nog geen isbnnr)
    Er opent een nieuw venster. hierin staan een of meerdere titels ( bij isbn altijd maar 1)

  2. Titel die overeenkomt met het boek dat ingevoerd moet worden aanklikken

  3. Laatste handelingen zijn het intypen van de prijs, portokosten binnen Nederland ( uit keuze menu kiezen ( tariefwijzigingen worden geüpdate)) en de locatie ( plaats waar het boek terug te vinden is) en het boek kenmerken dmv rubriekskenmerken

  4. Naar keuze is het dan nog mogelijk afbeeldingen toe te voegen en eventueel specifieke bijzonderheden dan wel inhoudelijke beschrijving toe te voegen. Voor oudere duurdere boeken een aanrader. Voor de meeste boeken minder noodzakelijk.

  5. Aan het eind van een invoersessie kunnen boekenleggers geprint worden.

Dit alles wordt online gedaan nadat de handelaar heeft ingelogd bij de site nedboek.nl

Wanneer de prijsbepaling gedaan is voordat men gaat invoeren dan is het met dit systeem mogelijk circa 30 tot 40 boeken per uur in te voeren.
Als er veel bijzonderheden en veel inhoudelijke beschrijvingen worden toegevoegd dan daalt dit aantal duidelijk. Echter dit zou ook bij het "gewone beschrijven"de productiviteit sterk drukken

Alle ingevoerde boeken worden DIRECT zichtbaar op de site. Door substitutie regels toe te passen wordt er voor gezorgd dat de afkorttaal die gebruikt is op internet voor de beschrijving omgezet wordt naar leesbaar Nederlands p. = pagina's / krt. = kaart enz. Leesbaarheid vergroot de verkoop omdat de informatie direct opneembaar is en de beslissing daardoor impulsiever.

Op zeer eenvoudige wijze kan van elk ingevoerd boek een boekenlegger geprint worden waarop de meeste gegevens vermeld staan inclusief de locatie code. Als dit direct na een invoersessie gedaan wordt is er de mogelijkheid te kiezen voor "vandaag ingevoerde boeken" en van al deze titels in 1 keer een keer de boekenleggers af te drukken ( 7 per A4 pag ). Hierdoor is het niet meer bezwaarlijk om de ingevoerde boeken mee te nemen naar beurzen of markten. Bij verkoop de boekenlegger bij de dagadministratie voegen en later na thuiskomst de boeken in in de database op nul stellen of verwijderen.

Ook heeft het programma de mogelijkheid om selecties uit de voorraad als worddocument te exporteren. Dit kan dan weer bij een email gebruikt worden of op elk andere manier.

WAT IS ER NIEUW VOOR DE ZOEKER ??

Revolutionair is dan voor de boekenzoeker de mogelijkheid om weer "echt" te snuffelen. Namelijk de site heet een boom-structuur bestaande uit hoofd-rubrieken sub-rubrieken, sub-sub-rubrieken enz.
Anders dan waneer er alleen maar gezocht kan worden in een database is het nu mogelijk om een plek op de site op te zoeken die overeenkomt met het interessegebied en daar het geheel te bekijken.

Direct bestellen via een winkelwagen en weer verder snuffelen.
Door de opzet van de site is het ook mogelijk dat hetzelfde boek op meerdere plaatsen voorkomt( aan meerdere takken hangt)

Daarnaast kan er natuurlijk ook "gewoon" gezocht worden op titel, auteur etc.

Voor de verkoper is het van belang te weten dat de boeken op de site van nedboek.nl ook zichtbaar zijn voor GOOGLE. Hierdoor stijgt de verkoopkans met sprongen omdat slechts een klein aantal internet gebruikers op de hoogte is van de sites zoals antiqbook en boekwinkeltjes. Door het succes van Google is dit ook de eerste plaats waar men een gezochte titel intikt. Om de vindbaarheid van boeken met ISBNnr te vergroten worden de boeken op de site voorzien van het isbnnr in 4 formaten dwz al de cijfers achter elkaar. Met punten als scheidingsteken. Met streepjes als scheidingsteken en met komma's als scheidingsteken. Voor de zoekmachine google zijn dit volledig verschillende gegevens terwijl de zoeker vaak niet weet welk format gebruikt moet worden.

WAT KOST HET ??

Kosten

Voor de klant die op de site boeken koopt zijn er geen andere kosten dan de prijs van het boek zoals op de site aangegeven + porto + 0.25 verpakkingskosten.

Voor de deelnemende handelaar zijn de kosten als volgt:

Opzet account:
Eenmalig voor bij de kamer van koophandel als boekhandel of antiquariaat ingeschreven handelaren en
jaarlijks voor niet geregistreerde handelaren

Opzet Account

Prijs ex BTW

Geen limiet voor aantal titels

€ 75

 Tabel voor commissie bij verkoop

Commissie over verkoop

Kosten ex BTW

Bij verkoopsprijs tot € 7,50

€ 0,75 Vaste prijs voor elk boek onder de 7,50 euro

Bij verkoopsprijs tot € 15

€ 1,50 Vaste prijs voor elk boek onder de 15,- euro

Boeken boven de € 15,-

9 % van de verkoopsprijs

 Alleen bij goedkope boeken is de netto commissie meer dan 10% in alle andere gevallen minder dan 10%

Het downloaden van de eigen account / database is 1 keer per 6 maanden gratis.
Bij vaker downloaden wordt € 10,- ex BTW in rekening gebracht.

Downloaden

Kosten ex BTW

1 keer per 6 maanden

GRATIS

Per extra download

€ 10,-

De motivatie voor het beperken van het aantal downloads is vooral bedoelt om de site NedBoek.nl een voorsprong te geven op de andere sites waar u na download uw boeken kunt plaatsen. Belangrijk voor ons om als verkoop site iets meer te kunnen bieden dan onze concurrenten.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Omhoog